Image Alt

Gerda Dijkman-Lansen

Gerda dijkman - lansen

Gerda Dijkman-Lansen is eigenaresse van Stal Dijkman en zeer veelzijdig op het bedrijf aanwezig. Ze is de drijvende kracht en ziel van het bedrijf. Gerda is verantwoordelijk voor het allround stalmanagement; traint ruiter en paard, maakt trainings- en revalidatieplannen, voert deze uit waar nodig, zorgt dat de rest van het management klopt, leidt instructeurs en stalpersoneel op…kortom ze coördineert alles rondom de paarden, de ruiters en het bedrijf. Zij en Theo Dijkman zorgen samen met hun team ervoor dat Stal Dijkman, ’t Centrum voor paard en mens is waar ze samen kunnen leren; want alleen mét elkaar kunnen ze het beste in elkaar naar boven halen.

Voordat Gerda Stal Dijkman oprichtte was zij o.a. werkzaam als stalmanager bij Laurens van Lieren Dressage. Gerda Dijkman heeft veel gevoel voor de omgang met (jonge) paarden, heeft affiniteit met de biomechanica en anatomie van het paard. Ze weet wat een paard nodig heeft in management en/of in de training. Gerda heeft de eerste drie jaar van de opleiding Sport Instructor Classical Dressage (NCSAH) met goed resultaat afgesloten en doet dit najaar examen wedstrijdsport ORUN 4. Ze streeft ernaar in de toekomst ook haar ORUN 5 te mogen halen!

Naast het opleiden van paarden en mensen is Gerda goed in het ‘hertrainen’ van gedragsmoeilijke paarden en revalideren van paarden met een bemerking. Ze traint dagelijks meerdere paarden aan de longe, aan de hand of onder het zadel en kan o.a. door behandelingen met High Power Laser Therapie blessures helpen te voorkomen.

Zelf kan Gerda Dijkman paarden en ruiters alle oefeningen tot en met Grandprix niveau (vanaf de grond en onder het zadel) aanleren en hoopt ze met haar eigen paarden dat niveau ook nog eens op wedstrijd te bereiken. Wel heeft het voor haar prioriteit dat de paarden die ze traint/begeleidt de oefeningen en het niveau op een verantwoordde manier bereiken. Goed lichaamsgebruik en welbevinden van de paarden gaan altijd voor!
Ze traint o.a. met Faendy BH (v. Oscar, 2010) richting het ZZ zwaar dressuur en Fabio (v. Citango, 2010) richting het ZZlicht dressuur. Daarnaast heeft ze samen met haar man Theo Dijkman nog een aantal jonge talenten staan.

 Visie van Gerda:

 ‘’Het zo goed mogelijk leren trainen van paarden en hun ruiters, deze opleiden tot het hoogste niveau binnen de dressuur, binnen het kader van fysieke en mentale mogelijkheden van het paard en de ruiter is mijn doel. Dijkman Dressage is dan ook precies wat ik nodig heb voor het verwezenlijken en concretiseren van mijn doelen. Het werken met de paarden en een team fantastische collega’s zorgt dat ik elke dag weer bijleer. Hier ben ik dan ook ontzettend dankbaar voor! ‘’