Image Alt

Ilja van der Leek

Ilja van der Leek

Wat ga je doen bij Stal Dijkman?

Sinds april 2021 werk ik bij Stal Dijkman en geef ik les op dinsdagmiddag. Daarnaast ga ik me bezig houden met het ontwikkelen van het lesprogramma, zodat het programma “Leer Paardrijden met Plezier” van de KNHS en FNRS op de lessen van de manege aansluiten.

Ook mag ik voor Stal Dijkman allerlei ander leuke activiteiten ontwikkelen, zoals het Bixie and Friends ponykamp.
In mijn vrije tijd ben ik jury (bixie tot en met L dressuur en F springen) en examinator voor het ruiterbewijs. Ook ben ik, net als Gerda, bestuurslid van de KNHS Regio Noord-Holland.
Naast het werk bij Stal Dijkman werk ik nog een aantal uur per week in de gehandicaptenzorg en volg ik de opleiding HBO Social Work.

Mijn motto is: “Ieder paard wordt beter van een goede ruiter”.
Ik besteed dan ook veel aandacht aan houding en zit en de basis van het paardrijden. Daarnaast heb ik veel aandacht voor het mentale aspect. Al mijn leerlingen weten: “Het hoeft niet te lukken, als je maar oefent.”
In de toekomst zou ik me graag nog meer willen richten op paarden en coaching. De gemiddelde instructeur leert de ruiter om het paard trainen en ontwikkelen. Ik wil graag het paard inzetten om de mens te ondersteunen bij de ontwikkeling. Dat hoeft niet altijd op het paard, maar kan er ook bij of naast. Ik wil dan ook graag meer leren over grondwerken en freestyle.
Ik ontdekte al snel dat de visie van Stal Dijkman en die van mij naadloos op elkaar aansluiten en ik voel me dan ook helemaal op mijn plaats binnen het bedrijf.