Image Alt

Visie

Samen bereik je meer!

Het zo goed mogelijk leren trainen van paarden en hun ruiters, deze opleiden tot het hoogste niveau binnen de dressuur, binnen het kader van fysieke en mentale mogelijkheden van het paard en de ruiter is het doel. Het samenwerken van verschillende (grandprix)ruiters, hun paarden en een team deskundige collega’s, zorgt dat er elke dag weer wordt bijgeleerd. Hierdoor worden de goede paarden en goede ruiters in staat gesteld zich te ontwikkelen, van goed naar beter tot de beste!

Dankzij een aantal deskundigen binnen verschillende disciplines zijn de paarden en hun ruiters altijd in topconditie. Onze paarden en ruiters leveren vaak topprestaties, dus de verzorging en begeleiding moet optimaal zijn.

Paardrijden is een teamsport hoewel dat vaak niet zo gezien wordt. Alleen in harmonie met het paard kan men uiteindelijk het beste in het paard en zichzelf naar boven halen. Samen bereik je veel meer! Dat geld niet alleen voor ruiter en paard, maar ook voor de sociale omgeving om de ruiter heen. Alleen als het team betrokken kan zijn bij de sportruiter, kan deze zich volledig ontplooien binnen zijn of haar mogelijkheden.

Op stal dijkman werken wij samen met een team top collega’s en helpen wij ruiters en paarden aan verbetering van welzijn en ontwikkeling. Alleen mét elkaar kunnen we het beste in elkaar naar boven halen. 

Betrokkenheid en welbevinden geldt zeker ook voor het team medewerkers van Stal Dijkman. De paardeneigenaren werken nauw samen mét een vast team medewerkers. De stalmedewerkers, stalruiters en instructeurs zijn allemaal vakkundig opgeleid en zijn in staat om zelfstandig en volgens -het met de ruiter besproken trainingsplan- de (sport)paarden beweging te geven. 

Om de goede conditie van de paarden te behouden, geven Annet van Wezel-Errens (Equilin), Dorine te Poele (Hartog) en Kees (Vente) ons advies over voeding. Om de verdere gezondheid van de paarden in de gaten te houden hebben we een uitgebreid netwerk van diverse dierenartsen met hun specialisaties. Zij zorgen ervoor dat de paarden, ook de manegepaarden!!!, altijd optimaal functioneren.

Welzijn

Het motto “Mens sana in corpore sano” (een gezonde geest in een gezond lichaam) van de NCSAH werkt door in de bedrijfsfilosofie van Stal Dijkman:
‘’We kunnen alleen iets van een paard vragen als hij het begrijpt en fysiek kan uitvoeren, willen we het welzijn van het paard niet uit het oog verliezen! Daarom moet het paard mentaal en fysiek in balans zijn. En dit geldt net zo voor de ruiter! ’’  

Een keer uitproberen?

Dat kan! Wij bieden u een proefles aan tegen aangepast tarief. Zo kun je ervaren hoe leuk je paardrijden vind,
hoe leuk je het bij ons is en wat er allemaal te beleven valt.