Image Alt

Vaardigheden

Direct inschrijven

Als je wilt meedoen kan je dit doorgeven via onderstaande button.

Vaardigheid- en springwedstrijd voor iedereen!!!

Vaardigheid

Als je met de dressuur F-Proeven niveau F1/F2 bent, kun je meedoen aan de vaardigheidsproeven. Hierin komen, naast enkele manegefiguren die je al hebt geleerd bij de dressuurproeven, extra onderdelen voor zoals slalommen, balkjes draven, poortjes passeren en een klein obstakel springen. Bij de vaardigheidsproeven ligt de nadruk op de balans, behendigheid en de samenwerking met het paard. De vaardigheidsproeven bestaan uit drie verschillende niveaus; Vaardigheid 1, 2 en 3, oftewel Va1, Va2 en Va3.

Vaardigheid 1 (Va1)

Vaardigheid 1 kan gereden worden wanneer je 1 promotiepunt in de F1 hebt behaald. De Va1 is vooral bedoeld om ruiters behendiger te maken op het paard en om meer balans te ontwikkelen voor het springen.

Vaardigheid 2 (Va2)

Vaardigheid 2 kan gereden worden wanneer je 2 promotiepunten hebt behaald in de Va1 of wanneer je in de B les rijdt. Bij de Va2 wordt het al iets moeilijker en wordt er onder andere van jou gevraagd om in de verlichte zit te galopperen. Na het behalen van je 2e promotiepunt in de Va2 krijg je jouw diploma.

Caprilliproef

Een Caprilliproef is een vaardigheid-wedstrijd onderdeel speciaal voor de ruiters vanaf de C1 lessen of ruiters die kennis willen maken met een sprongetje. Het gaat hierbij om een dressuurproef waarbij je tijdens de proef ook een aantal hindernissen moet nemen. Het wordt gezien als overgang van de dressuur naar het springen. Omdat dressuur de basis is om te kunnen springen worden zowel de dressuurmatige manier van rijden als ook de springstijl in verlichte zit tijdens deze proef beoordeeld.

Springen

30-50-70-90 cm

We zetten een leuk parcours neer van 9 hindernissen.

Alleen voor de lesklanten uit de springlessen en pensionruiters met springervaring.